پشم شیشه از قدیمی ترین و پرمصرف ترین انواع عایق های حرارتی است و سابقه تولید آن در داخل کشور به حدود چهل سال قبل می رسد . این نوع عایق در واقع نوعی پشم معدنی است که از مذاب شیشه به دست می آید و ظاهر آن به صورت الیاف انعطاف پذیر شیشه است .
? این ماده از ذوب شیشه و تبدیل آن به الیاف ریز تولید می شود. این الیاف را به صورت رول یا پانل در آورده و برای مصرف به بازار عرضه می شوند. پشم شیشه در مقابل آتش مقاوم بوده و این عایق انواع و کاربردهای متفاوتی دارد.
?ضخامت استاندارد الیاف آن بین ۳٫۲ الی ۶٫۴ میکرون است . این موضوع باعث نرمی پشم شیشه و افزایش زمان حفظ خواص ارتجاعی و کاهش میزان ریزش ذرات آن می شود .
? پشم شیشه از انواع عایقهای حرارتی سلول باز است و می تواند رطوبت محیط را جذب نماید و در مجاورت با بخار آب (خصوصا در سطوح گرم ) تولید اسید سیلیسیک نماید . لذا اگر محافظت از آن به نحو مطلوب انجام نشود ، باکتریها و قارچها در بین الیاف آن رشد می کنند .
? الیاف پشم شیشه سوزنی شکل بوده و تماس آنها با پوست باعث خراشیدگی می شود . اگر این الیاف وارد ریه شوند خارج نمی شوند و استمرار تنفس ذرات معلق آن می تواند باعث ایجاد بیماریهای تنفسی و پوستی شود .
حداکثر تحمل حرارتی پشم شیشه ۵۵۰ درجه سانتیگراد است . در توسعه آتش سوزی بی اثر بوده و در مجاورت حریق گازهای سمی تولید نمی کند .
✳️اخیرا پشم شیشه های جدیدی تولید شده است که از ترکیب مذاب دو نوع شیشه بدست می آید که تحریک پوستی آن کمتر است و نیازی به چسباننده شیمیایی برای چسباندن الیاف به هم ندارد .
Categories: آموزشمطالب مفید