سبک درب می تواند در سبک دکوراسیون منزل شما تفاوت زیادی ایجاد کند. اگر مایلید می توانید سبک ها را تا حدودی با هم تلفیق کنید اما سعی کنید از عناصری استفاده کنید که بیشتر مشابهند تا یک حس مشترک در کل منزل تان داشته باشید. به اندازه ی کلی و حس و حال اتاق توجه داشته باشید.
یک درب سنگین و پر از تزیینات مانند دربی که در تصویر می بینید، برای فضاهای بزرگ و مجلل مناسب است و اتاق های کوچک را غیرقابل تحمل می کند و حتی باعث می شود کوچک تر به نظر برسند.

چرخش درب در دکوراسیون داخلی

در هنگام سفارش ساخت درب می توانید چرخش درب را تعیین کنید که به راست یا چپ باشد. شما می توانید مشخص کنید لولاها و دستگیره ها کجا قرار گیرند و درب در هنگام باز و بسته شدن به چه سمتی بچرخد. به طور ایده آل، چرخش یک درب هرگز نباید به سمت راهرو یا سالن باشد.

چارچوب درب داخلی در دکوراسیون منزل

قاب کردن نادرست درب می تواند از ارزش یک درب زیبا و گران قیمت بکاهد. استفاده از مصالح ارزان و میانبرهای ساخت اغلب می تواند باعث آسیب زدن به درب و هزینه های بیشتر در درازمدت شود.
در هنگام قاب کردن درب های داخلی دستورالعمل ها را به دقت دنبال کنید یا از کسانی کمک بگیرید که در این کار مهارت دارند.
درب ها هم به صورت قاب دار و هم به صورت لوح تنها می توانند خریداری شوند. درب های قاب دار با لولا به چارچوب شان وصل شده اند. اما درب هایی که فقط شامل لوح درب هستند، شما باید قاب درب و لولاها را نصب کنید.

میزان عایق بودن درب های داخلی نسبت به صدا

درب های داخلی دارای رتبه ی انتقال صدا هستند، که میزان افت صدای عبوری از درب را اندازه می گیرد. هرچه این رتبه بالاتر باشد، صدای کمتری از طریق درب انتقال می یابد. این شاخص بیش از همه به مصالح درب بستگی دارد.

مطلب پیشنهادی: عایق صوتی برای رهایی از سر و صدای شهر!

انواع درب داخلی در دکوراسیون منزل

انواع و سبک های بی شماری برای درب ها وجود دارد. ما در اینجا ۹ مدل را به شما معرفی می کنیم:

۱. درب های کشویی از چوب و شیشه ساخته می شوند یا با آینه پوشانده می شوند. بسیاری از این درب ها برای کمد دیواری در دکوراسیون داخلی به کار می روند. این درب ها حداقل فضا را اشغال می کنند، زیرا فضایی جهت چرخش نیاز ندارند.

۲. درب های پاکتی در همه جای خانه به کار می روند. این درب ها به این دلیل رایج شده اند که فضا را اشغال نمی کنند. همانطور که در این درب می بینید، برخلاف درب های کشویی، درب های پاکتی به جای روی دیوار به داخل دیوار می لغزند.

۳. درب های تاشو به دو طرف تا می شوند و معمولا برای کمد ها، اتاق های رخت شویی، آبدارخانه ها و دیگر فضاهای کوچک به کار می روند.

۴. درب های هم تراز بیشتر معاصر هستند. درب های ساده ای که به دو طرف حرکت می کنند و عموما از تخته چندلا یا MDF ساخته می شوند.

۵. درب های انباری در اصل در انباری ها به کار می رفته اند. اما امروزه به عنوان درب های داخلی و خارجی در فضاهای مسکونی نیز به کار می روند و برای فضاهایی به سبک صنعتی یا روستیک بسیار عالی هستند.

۶. درب های پنلی رایج ترین نوع درب هستند که در خانه های امروزی دیده می شوند. معمولا از چوب یا MDF ساخته می شوند و مانند این نمونه با طرح های کلاسیک پنل های مربع طراحی می شوند.

۷. درب های فرانسوی یک قاب حول یک یا چند پنل شفاف دارند و معمولا با شیشه یا یک متریال نیمه شفاف تار پر می شوند. این پنل ها در سبک ها و اندازه های زیادی موجود هستند و هدف همه ی آنها انتقال حداکثر نور به فضا است.

مطلب پیشنهادی: درب و پنجره های خیره کننده با شیشه های رنگی زیبا

۸. درب های هلندی به صورت افقی به دو نیم تقسیم شده اند و این امکان را فراهم می کنند که نیمه ی بالایی باز شود در حالی که نیمه پایینی بسته است.

۹. درب های کور هیچ برش، دستگیره یا لولای قابل دیدنی ندارند. این درب ها طوری طراحی شده اند که کاملا با دیوار یکی شوند – یک درب پنهان!

مصالح درب در دکوراسیون داخلی منزل

چوب سخت: درب های چوبی از انواع چوب ها می توانند ساخته شوند که در قیمت تفاوت های زیادی دارند. اغلب از چوب های سخت و نرمی شامل چوب درخت گیلاس، ماهون، توسکا، افرا و کاج استفاده می شود و رایج ترین درب چوبی، درب ۶ پنلی از چوب کاج است. این درب ها عموما در فضاهای بیرونی به کار می روند اما ممکن است گهگاه در فضاهای داخلی نیز استفاده شوند.
 به این نکته توجه داشته باشید که چوب های سخت در اثر تغییرات دما و رطوبت، منقبض و منبسط می شوند. پس بهتر است از آنها در حمام، سونا یا دیگر فضاهای مرطوب استفاده نشود.

۲. medium density fiberboard) MDF): امروزه بیشتر درب های داخلی از تخته فیبر های نیمه فشرده (MDF) ساخته می شوند. MDF همانطور که از اسمش مشخص است یک محصول فرآوری شده است، پس بسیار بادوام است و مانند چوب تاب بر نمی دارد. این نوع چوب هیچ خرده ای ندارد و بنابراین کاملا هموار و صاف است که رنگ آمیزی آن را بسیار آسان می سازد.

۳. هسته ی توخالی: این درب ها معمولا از پوسته های تخته چندلایی یا کامپوزیتی شکل داده شده ساخته می شوند. این درب ها ارزان تر هستند زیرا درون پنل های آنها خالی است. اما از طرف دیگر صدا و گرما به راحتی از آنها عبور می کند.

۴. هسته ی توپر: مانند درب های توخالی، درب توپر دارای پوسته ی خارجی ساخته شده از تخته چندلا یا کامپوزیت شکل داده شده است، اما این نوع درب ها با مخلوط الیاف چوب پر شده اند. این درب ها نسبت به درب های توخالی عایق بهتری برای صدا و گرما هستند، اما باز هم به گرانی درب های کاملا چوبی نیستند.

۵. فلز و شیشه: این درب ها بیشتر برای ارتباط درون و بیرون به کار می روند، چون ظاهری ساده و مدرن دارند و نسبت به درب های چوبی آشفتگی و سر و صدای کمتری ایجاد می کنند.  این درب ها از درب های ترکیبی چوبی گران تر و از درب های کاملا چوبی ارزان تر اند.

 با تشکر از مطالب خوب سایت چیدانه


صفدری

مهندس صفدری فارغ التحصیل مهندسی برق-الکترونیک سابقه اجرایی در پروژه های عمرانی از سال 1386